Najava za novi album Jesenjeg Orkestra “Sinđelićeva 40b”

Jesenji Orkestar - Sindjeliceva 40b - omot

Sinđelićeva 40b je četvrti album Jesenjeg Orkestra. Nakon uživo snimljenog albuma Foklor sa petočlanim orkestrom, sledi jedan jednostavan, kućni album. Kao i dosadašnji albumi orkestra i ovaj je zahtevao izmeštanje iz Beograda. Snimljen je u avgustu 2013 u improvizovanom studiju u jednoj dvorišnoj kućici na Margiti, u Pančevu.

Album treba da premosti vreme do završetka drugih albuma koje je Daniel Kovač započeo pod imenom Jesenji Orkestar. Radi se o jednom studijskom i bogato orkestriranom i aranžiranom albumu koji je začet u Pančevu u studiju Krokodil, jednom ritam i bluz garažnom koji je skiciran u BIGZ-u i trećem, nastavku albuma Folklor koji treba da se snimi u Improstoru u Novom Sadu.

Daniel je ovog puta ceo album napravio usamljenički svirajući sve intrumente i radeći snimanje, produkciju i mikseve pesama. Mastering je urađen u Big Pink studiju u Sentandreji, Mađarska.

Muzika na albumu može da se opiše kao novi folk, mada, naravno, zahvata dosta šire od toga. Album pored autorskih pesama koje je pozajmio sa ostalih albuma Jesenjeg Orkestra koji još nisu završeni i pesama napisanih posebno sa ovaj album, sadrži i tri stare tradicionalne pesme sa kojima se Daniel poigrao i oduvao prašinu sa njih. Sve je odsvirano na pravim, akustičnim instrumentima i jeftinoj klavijaturi i nije korištena elektronika, ni programiranje.

Pesma koja najavljuje album je „Lakše, lakše moj konjiću“ za koju je napravljen video.

http://youtu.be/zgib4RxuZKs

Spisak pesama:

Ka slobodi
Kad se setim da moram umreti
Ikebane
Drhtava srca
Predajem se
Stojan si viče
Gospodin na vratima
Pustinja
Lakše lakše moj konjicu
Zveket srca
Đavolji prst

Album će biti objavljen na bandcamp profilu Jesenjeg Orkestra   http://jesenjiorkestar.bandcamp.com/ u petak 25. oktobra 2013.

Advertisements
Aside | This entry was posted in Jesenji Orkestar. Bookmark the permalink.

2 Responses to Najava za novi album Jesenjeg Orkestra “Sinđelićeva 40b”

  1. Danijele, voleli bismo da ugostimo Jesenji orkestar u prostoru knižare Bulevar books u Novom Sadu i ispromovišemo novi album. Ako imaš vremena i želje, pozovi me da se dogovorimo. (Milan – 064.270.58.99 / 021.6612.511)

    • danlikov says:

      Hvala na pozivu Milane. Želje imamo, ali vremena ne pošto sam trenutno van zemlje. No, predlažem kontakt sa Jesenji Orkestrom preko fejsbuka, pa se možemo tamo dogovoriti o svemu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s