Intervju za Dirižabl

Jednog junskog popodneva na Kopitarevoj gradini, nekadašnjoj Mitropolitovoj bašti, sreli su se Dirižabl i Jesenji Orkestar jednog Jarbola.

Pričama o uspešnom prelamanju prirodnih, društvenih i umetničkih disciplina, Daniel Kovač nam ukazuje na raznovrsnost svog dugogodišnjeg stvaralačkog opusa. Kako početak nagoveštava, najpre poznat po bendu Jarboli, čije se pesme nalaze u svakoj pristojnoj muzičkoj biblioteci, možemo ga čuti i u sastavu Jesenji Orkestar koji je nedavno objavio album “Godine u vetru ili (Ne brini dušo Ežen je u redu)”.

Iako po profesiji elektro inženjer, Daniel redovno piše, crta, peva i svira, i ne zastajkuje u deljenju novih ideja. Ilustracije i grafike u programu Paint, Windows XP operativnog sistema, samo su deo likovnog stvaralaštva koje često prate atmosferu pesama i tema na koje piše.

Osvrćući se pre svega na svežija događanja, govorimo o njegovom najnovijem romanu “Klara i leksikon minimalnog života” koji je ilustrovala Ana-Marija Cupin, te reizdanjima prethodnih književnih dela, ali i pesama koje lako pretače u koncertno izvodljive.

Daniel nam ovom prilikom preporučuje domaće i strano muzičko i čitalačko štivo, te nas podseća na stare klasike rokenrola i popa. Slušamo:

1. Jarboli – Samo ponekad
2. Jesenji Orkestar – Zarobljen u pesmi
3. Prince and The Revolution – Raspberry Beret
4. The Clash – Rock the Cashbah
5. Jesenji Orkestar – Više te želim
6. Bob Dylan – Dreaming Of You
7. David Bowie – It’s No Game
8. Jarboli – Porcija poštenja
9. Jesenji Orkestar feat. Ljubičice – Godine u vetru
10. The Rolling Stones – Hot stuff
11. Jarboli – Naši jarboli
12. Fat White Family – The Whitest Boy On The Beach
13. Led Zeppelin- Down By The Seaside

Intevju poslušajte klikom na ovaj link: https://www.mixcloud.com/anadajic/diri%C5%BEabl-44-emisija-20062016/

This entry was posted in Crteži, Jesenji Orkestar, Knjige. Bookmark the permalink.

Leave a comment