O Ustavu

USTAV

Vreme je previranja, uličnih demonstracija, sumnjivih izbora, kolapsa institucija. Smatram da je korisno da se prisetimo Ustava. Taj dokument daje okvir u kome možemo znatno da popravimo društvo u kome živimo i izborimo se za neke vrednosti koje Ustav podstiče, ali još uvek nisu deo naše svakodnevice.

Napisao sam jedan tekst u kome sam pokušao da sažmem ono što piše u Ustavu, da ga napišem što jednostavnijim, prostodušnim jezikom i da preko njega pokušam da osetim duh i ukus države kakvoj možemo da težimo. Ne mislim da je tekst idealan i dovršen, ovo je beta verzija (možda previše zanesena), ali kako događaji bujaju na ulici smatram da ima smisla da ga baš sad učinim javnim. Ispod je link u kome je tekst u pdf formatu.

O Ustavu.

Naravno, od srca vas ohrabrujem da pročitate i Ustav Republike Srbije u integralnom obliku zato što je važno da to uradite i sami steknete sliku o društvu koje je Ustavom opisano. Uz to, to je jedan uzbudljiv tekst od koga ćete se, verujem, osećati bolje i spremnije za društveni angažman. Ustav je dostupan na više linkova na internetu, gugl će vas lako odvesti gde treba.

Advertisements
This entry was posted in Knjige. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s