Jesenji Orkestar – Metod, pesma i video spot

Jesenji Orkestar – Metod, iz video spota

Metod je drugi video singl sa sedmog albuma Jesenjeg Orkestra koji nosi naziv Je l’ da da da? Da da da.

Pesma je nastala nakon saznanja da postoji Majzner metod u glumi koji se sastoji od reakcija na spoljne izvore inspiracije u kome glumci reaguju na ponašanje drugih glumaca sa kojima dele scenu. Tekst pesme je zasnovan na izjavama nalik onim koje izgovaraju glumci u sitkom serijama na koje se kasnije višestruko odgovara sa drugačijom intonacijom.

Pesma, sledom slobodnih asocijacija, zapada na teren društvene i političke kritike, što je jedino logično ishodište ovako nekontrolisanih eksperimenata.

Zvučno, pesma meša majznerovsko izgovaranje različitih izjava, stroge autoritativne ritmove, dron muziku i du-vap pevanje čineći autentično delo koje se u velikoj meri razlikuje od onog što nudi savremena pop produkcija, ipak održavajući komunikativnost sa slušaocima.

Pesmu su izveli Daniel Kovač (klavijature i glas), Filip Đurović (bubnjevi), Ivan Čkonjević (dronovi), kao i članovi benda Ljubičice – Petar Stevanović (klavijature i prateći vokali) i Vuk Stevanović (prateći vokali). Pesma je snimana na više lokacija u Novom Sadu, Mirijevu i Pančevu. Miks je uradio Petar Stevanović u studiju Krokodil u Pančevu.

Jesenji Orkestar – Metod, video spot

Za pesmu je snimljen video spot u Zakeralo produkciji. Video prikazuje razdeljenost jednog čoveka na devet likova koji haotično izbijaju u prvi plan glumeći replike iz pesme.

Kostim, šminku i kameru potpisuju Mia Kovač i Danica Minić.

Album Je l’ da da da? Da da da je objavljen kao video instalacija i u prvo vreme će moći da se čuje isključivo na projekcijama na odabranim mestima.

Instalacija je do sada prikazana u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine (MSUV), bioskopu Lifka u Subotici, Domu Kulture Studentski Grad (DKSG), Chiltonu, Kvaki 22 u Beogradu, festivalu Tam Tam u Sućuraju, Domu omladine Kragujevac, knjizari Zenit u Novom Sadu i KC Grad u Beogradu.

Nove projekcije su u pripremi, a do daljnjeg album neće da bude postavljen na internet.

This entry was posted in Film, Jesenji Orkestar. Bookmark the permalink.

Leave a comment