Nemoć Bes Noć, pesma Jesenjeg Orkestra

Jesenji Orkestar, Nemoć Bes Noć

Nemoć Bes Noć je peti singl sa sedmog albuma Jesenjeg Orkestra koji nosi naziv Je l’ da da da? Da da da.

Pesmu su izveli Daniel Kovač (klavijature i glas), Filip Đurović (bubnjevi), Ivan Čkonjević (dronovi) i Olga Petrović (glas). Pesma je snimana na više lokacija u Novom Sadu, Mirijevu i Pančevu. Miks je uradio Petar Stevanović u studiju Krokodil u Pančevu.

* * *

Pesma je u javnost puštena u stanju traume nakon eksplozije ultranasilja u Srbiji maja 2023. kada su se dogodila dva masovna ubistva, prvo u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, a dan kasnije i u selima Malo Orašje i Dubona kraj Mladenovca u kojima su živote izgubila deca, čuvar škole i omladina.

* * *

Skica za pesmu je nastala za potrebe kompilacije Intimnosti 1.3. Kompilacije Intimnosti je na svaka tri meseca pravio Ivan Čkonjević. Na kompilacijama su učestvovali brojni autori pre svega improvizovane i eksperimentalne muzike. Daniel Kovač je pročitao stihove ispod kojih je klavijaturama dodao harmonijsku skicu pesme. Taj tonski zapis, jasan primer evolucije jedne pesme, možete da poslušate na bandcamp-u:

https://kompilacijaintimnosti1.bandcamp.com/track/nemo-bes-no-skica

* * *

Video spot za pesmu je deo audiovizuelne instalacije koja prati album Je l’ da da da? Da da da. Instalacija je prikazana na brojnim mestima, od Tam Tam festivala u Sućuraju, preko Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, knjižara i kulturnih centara do kafea.

Pesmu možete da poslušate na jutjub kanalu Jesenjeg Orkestra:

This entry was posted in Jesenji Orkestar. Bookmark the permalink.

Leave a comment