Jesenji Orkestar – Izmeri me dobro, pesma i video spot

Victor Brunel u video spotu za pesmu Izmeri me dobro

Izmeri me dobro je, nakon pesama Sutra moram da promenim svetlo, Metod i Ništa da ti dam, četvrti singl sa sedmog albuma Jesenjeg Orkestra koji ima naziv Je l’ da da da? Da da da.

Autorka video spota je Nastasja Buđevac koja je snimanje i produkciju realizovala u Parizu sa grupom mladih filmskih profesionalaca. Direktor fotografije je Charles Kapandji koji je radio i kolor korekciju, montažu je radila Nastasja Buđevac, asistentkinja režije je bila Anaïs Costet, a asistent kamere Tony Trepon. Glavnu uloga u spotu tumači Victor Brunel.

Izmeri me dobro je drugi video spot Jesenjeg Orkestra koji je režirala Nastasja Buđevac, posle videa za pesmu Ništa da ti dam.

Nastasja Buđevac, Izmeri me dobro, kadar iz video spota

Pesmu je odsvirao Jesenji Orkestar u postavi Filip Đurović na bubnjevima, Ivan Čkonjević koji je svirao dronove i zvučne pejzaže, Petar Stevanović na klavijaturama i doo wop pratećim vokalima, Vuk Stevanović doo wop vokali i Daniel Kovač koji je svirao klavijature i pevao. Pesma je snimana na nekoliko lokacija – u kineskoj četvrti u Novom Sadu, studiju Mirijevski venac i studiju Krokodil. Miks i mastering je uradio Petar Stevanović u studiju Krokodil u Pančevu.

Album „Je l’ da da da? Da da da“ je spakovan u formu video instalacije koja je u toku 2022. projektovana na desetak lokacija uključujući i Muzej Savremene umetnosti u Novom Sadu, Tam-Tam festival u Sućuraju, razne bioskope, institucije kulture i kafane. Album će digitalno biti objavljen kada Jesenjem Orkestru dosadi da organizuje projekcije. Do tad su tu pomenuti singlovi.

This entry was posted in Jesenji Orkestar. Bookmark the permalink.

Leave a comment